Λίγες μέρες Νοεμβρίου ακόμη και έπειτα έρχεται ο Δεκέμβρης με τα δώρα, με τραγούδια και χαρά. Τα τραγούδια αυτά όμως ποιός θα μας τα τραγουδήσει; Εχω κάποιες προτάσεις για σας.
Ας δούμε λοιπόν αν τα γούστα μου, ταιριάζουν με τα δικά σας. (Νιώστε άνετα να σχολιάσετε τις επιλογές μου)

1. Stereo Mc’s. 29 Νοεμβρίου / Gagarin. Τιμή: 27.5ευρώ.
Παρότι δεν είναι οι αγαπημένοι μου και το εισιτήριο είναι λιγάκι τσουχτερό, θεωρώ πως θα είναι μια απίθανη συναυλία. Οι τύποι έχουν εδώ και χρόνια αποδείξει τι ψάρια πιάνουν. Electonica με ραπ φωνητικά, house και dance επιρροές, γυναικεία backing vocals και διάφορα αναλογικά και digital όργανα επί σκηνής. Καλή διασκέδαση λοιπόν.

2. Morrissey. 5 Δεκεμβρίου / Tae Kwon Do. Τιμή: 37ευρώ.
Ακόμη πιο ακριβό εισιτήριο, ακόμη πιο μεγάλος τύπος. Τα λόγια είναι περιττά για αυτόν τον άνθρωπο. Από την χρυσή εποχή των Smiths, που δυστυχώς κράτησε λίγο, μέχρι τις προσωπικές δουλειές του, ο Morrissey ξεχειλίζει από ταλέντο και από Νο 1 κομμάτια στα UK και US Τοp Ten. Η περιοδεία ονομάζεται «World Peace Is None of Your Business» και αναμένεται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

3. Kadebostany. 19 Δεκεμβρίου / Passport – 20 Δεκεμβρίου / Block 33 (Θεσ/νίκη) – 21 Δεκεμβρίου / Μικρός Πρίγκιπας (Πάτρα). Τιμή: 18-16-14 ευρώ.
Ο Kadebostan, μάζεψε μερικούς πολύ καλούς μουσικούς, oι οποίοι κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με το όνομα Rational Diet , ικανούς να πλαισιώσουν το μουσικό του όραμα και με την εξαιρετική και χαρακτηριστικότατη φωνή της Amina κατάφερε να φτιάξει έναν ήχο που πολύ ζηλεύουν και άλλοι απλά θαυμάζουν. Απαρατήρητοι σίγουρα δεν παιρνούν. Ο Ελβετός αυτός τύπος έχει καταφέρει να φτιάξει τον δικό του κόσμο, στον οποίο η μπάντα του, αποτελεί την εθνική μπάντα του κόσμου αυτού. Λεπτομέρεις θα βρείτε παντού στο διαδίκτυο. Εγώ δεν θα πω άλλα. Μόνο οτι αξίζει τον κόπο μόνο και μόνο για την τρέλα που φαίνεται πως κουβαλάει αυτός ο άνθρωπος. 

4. The Lost Fingers. 21 Νοεμβρίου / Gazarte. Τιμή: Από 15 ευρώ.
Τα χαμένα δάκτυλα του Django Reinhardt. Ο θρυλικός Django ήταν ο πρώτος που έπαιξε Gypsy Swing και μάλιστα με 3 μόνο δάκτυλα στο αριστερό του χέρι. Θα κάνω κάποια στιγμή ένα αφιέρωμα σε αυτόν τον τεράστιο κιθαρίστα της jazz. Πίσω στους Lost Fingers λοιπόν. Ήμουν ακόμη φοιτητής στην Μυτιλήνη, την πρώτη φορά  που τους άκουσα. Την μία μέρα τους άκουσα, την επόμενη τους έπαιξα στο μπαράκι που έπαιζα τότε (στο Mουσικό Kαφενείο για την ιστορία). Υπέροχες διασκευές πασίγνωστων κομματιών σε Gypsy Swing εκτελέσεις. Η χορευτική διάθεση στα ύψη και χαμός στην αίθουσα. Ελπίζω δηλαδή. Έτσι το φαντάζομαι πάντως. Φορέστε χαμηλά παπούτσια οι κυρίες πάντως για να είστε σίγουρες.

5. Nouvelle Vague. 23 Δεκεμβρίου / Fix Factory of Sound (Θεσ/νίκη) – 24 Δεκεμβρίου / Fuzz  . Τιμή: Από 23ευρώ.
Δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο για το σχήμα αυτό. Νομίζω πως όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τι κουμάσια είναι. Τα highlights αυτή τη φορά, είναι δύο. Πρώτον είναι παραμονή Χριστουγέννων, οπότε μπορείτε να φανταστείτε το πόσο ανεπανάληπτα γαμάτη γιορτινή και κατακόκκινη ατμόσφαιρα μπορούν να δημιουργήσουν αυτοί οι άνθρωποι και δεύτερον θα τραγουδάει μαζί τους και η πρώτη τραγουδίστριά τους Melanie Pain, μαζί με την εξίσου καταπληκτική Liset Alea. Αν ο κ.Αβραμόπουλος ήταν ακόμη δήμαρχος, θα έβαζε σίγουρα το ψηλότερο δέντρο πάνω στην σκηνή τους και σίγουρα θα γινόταν της π* το κάγκελο (μιας και σε αυτά είχε μεγάλη αδυναμία).

Μην ξεχνάτε πως στις 5 Δεκέμβρη παίζει η ξεχωριστή «δική» μας Marietta Fafouti και ο επίσης ξεχωριστός Raphael Gualazzi, στις 29 Νοέμβρη. (Αυτά τα δύο ήταν μπόνους. Να με συμπαθάτε, αλλά δεν μπορούσα να μην τα πώ).

Connected by Stereo MC’s on Grooveshark
Everyday Is Like Sunday by Morrissey on Grooveshark
Walking with a ghost by The Nation Fanfare of Kadebostany on Grooveshark
Pump Up the Jam by The Lost Fingers on Grooveshark
Ever Fallen In Love by Nouvelle Vague on Grooveshark