Μ´αρέσει το 15. Είναι μονός αριθμός, αλλά παραπέμπει σε στρογγυλό, όπως οι ζυγοί. Και διαιρέτης του 5, που πάντα μετράει. Είναι η μέση άλλωστε. Εγώ είμαι 25. Μπορεί κι εγώ να είμαι στη μέση. Μπορεί να είμαι στο τέλος ή στην αρχή. Who knows? (Κανείς, σίγουρα.) Ο χρόνος είναι καθοριστικός και αόριστος μαζί. Δεν έχει κανένα νόημα και όλο το νόημα συμπυκνωμένο.

Φέτος δεν έχει new year’s resolutions. Φέτος, ζήτησα από τον εαυτό μου να είμαι παρούσα, day in, day out.  Αυτό. Μόνο αυτό. Μου έκανα δώρο ένα Λούκι Λουκ. «Πιο γρήγορος από τη σκιά του’. Μου έγραψα και αφιέρωση, να μην είμαι απλώς η σκιά μου. Και θα προσπαθήσω να τον αποκαλώ Λάκυ Λουκ ή ο Λάκης ο Λουκ, ή ο Τυχερός Λουκ γιατί με την μετάφραση δεν τα πήγαμε καλά. Μόνο τον Τιτανικό πετύχαμε.

Άλλη μια χρονιά που δεν ξέρω τις απαντήσεις που ψάχνω. Αλλα βαρέθηκα και λίγο να τις ψάχνω. Οπότε επιλέγω απλώς να είμαι παρούσα. Όπως ο Λίο στην πλώρη. Ούτε ο Λίο ήξερε ότι δε θα κάνει η άλλη λίγο πιο κει στο κούτσουρο, για happy ending. Δεν υπάρχει happy ending – μόνο happy living και ούτε αυτό είναι εύκολο. Είχε την τύχη των εισιτηρίων, το πάθος στην άμαξα και την απελευθέρωση να πετάει στην πλώρη. Κατά τα άλλα freezing cold αλά παραμονή πρωτοχρονιάς 2014.

Για πρώτη φορά, σκέφτομαι ότι είναι καλύτερο που δεν ξέρουμε. Είμαστε όπως σκεφτόμαστε. Οι αντιλήψεις μας καθορίζουν τις σκέψεις μας και αργότερα τις πράξεις μας. Και εγώ με την άγνοια δεν τα πάω καλά. Με αγχώνει. Θέλω να ξέρω. Αλλά αν ξέρεις, διαλύεις το τώρα. Αν έστω και κάτι είναι καθορισμένο, αφαιρεί την δυνατότητα της επιλογής. Εγώ ανήκω σε αυτούς που διαλύουν το τώρα, επειδή δεν ξέρουν και πανικοβάλλονται. Φέτος, θα προσπαθήσω να το δω αλλιώς. Θα προσπαθήσω να βιώσω το τώρα που θα με οδηγήσει στο αύριο που θέλω.  Σε έναν κόσμο σαν τον δικό μας, η άγνοια του μέλλοντος μπορεί να λειτουργεί έως και ευεργετικά. Ελπίζω, δεν ξέρω. Η άγνοια σου αφήνει επιλογή, δεν είναι απαραίτητα θετική ή αρνητική. Διαμορφώνεται από το τώρα που επιλέγεις να τρέξεις. Και είναι η μόνη άγνοια που πρέπει να ανεχτώ. Sounds fair.

Καλή χρονιά! 

(Με τη δημιουργικότητα της Remington SL3, την τύχη του Λουκ και την υγεία της Μisao Οkawa).

By MadameAD, Behance https://www.behance.net/gallery/14837717/Cartoon

By MadameAD, Behance
https://www.behance.net/gallery/14837717/Cartoon