Ο γνωστός σε όλους μας Freddie, έζησε με το αυθεντικό όνομά του, μέχρι το 1970. Δηλαδή μέχρι τα 24 του χρόνια. Ο μικρός Farrokh γεννήθηκε το 1946, στο σουλτανάτο της Ζανζιβάρης (αγγλικό προτεκτοράτο στην Ινδία). Το 1954 ξεκίνησε εκεί μαθήματα πιάνου, παράλληλα με το σχολείο. Δέκα χρόνια αργότερα, έφτασε στην Αγγλία, μαζί με τους γονείς του και την μικρή του αδερφή Kashmira. Για τα επόμενα έξι χρόνια, σπούδαζε γραφιστική και δούλευε σε διάφορες δουλειές, με το μυαλό του όμως πάντα καρφωμένο στην μουσική. Μπήκε σε ορισμένες μπάντες, χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη επιτυχία. Το 1970 όμως ήταν που έδεσε το «γλυκό».

Γνώρισε τους Brian May και Roger Taylor, άλλαξε το επίθετό του, ακόμα και στα επίσημα έγγραφα (το Freddie το είχε υιοθετήσει με το που έφτασε στην Αγγλία), αποφάσισε το όνομα της μπάντας τους να είναι QUEEN (παρά το ότι γνώριζε πως ίσως να μην απέφευγαν τα κακεντρεχή σχόλια, μιας και η κοινωνία τότε δεν ήταν και ιδιαιτέρως ανοιχτόμυαλη) , σχεδίασε ο ίδιος το λογότυπό τους  και τα υπόλοιπα, τα έγραψε η ιστορία με ολόχρυσα κεφαλαία γράμματα.

Το λογότυπο των Queen αποτελείται από τον Φοίνικα, την κορώνα της Βασίλισσας και τα ζώδια των μελών της μπάντας.

Το λογότυπο των Queen αποτελείται από τον Φοίνικα, την κορώνα της Βασίλισσας και τα ζώδια των μελών της μπάντας.

Ο ίδιος, είναι υπαίτιος για μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα διεθνώς τραγούδια τους (θα έλεγα αθάνατα μουσικά έργα, μιας τεράστιας μουσικής ιδιοφυίας, αλλά φοβάμαι να μην γίνω γραφικός), όπως το «Bohemian Rhapsody», το «Killer Queen», το «We are the Champions», το «Don’t Stop me Now» και αρκετά ακόμη. Βαρύτονος με αρετές τενόρου, τραγουδούσε σε όλο σχεδόν το φάσμα του «ανθρώπινου» πενταγράμμου, με απίστευτη ευκολία. Η ζωή του πολυτάραχη, η σεξουαλικότητά του πολυσυζητημένη και το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο. Το 1994 στις 23 Νοεμβρίου, σαν χθές δηλαδή, ανακοίνωσε δημόσια πως πάσχει από AIDS. Την αμέσως επόμενη μέρα, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, από βρογχοπνευμονία. Πολύ είναι αυτοί που μίλησαν για συνωμοσία και για σκηνοθετημένο θάνατο. Κάπως έτσι μπήκε στο πάνθεον των αθάνατων, μαζί με τον Jackson, τον Elvis, τον Cobain, τον Tupac και τα άλλα παιδιά.

FredColage

Το σίγουρο είναι πως θα ζεί για πάντα στα ηχεία και τα αυτιά μας και πως η φωνή του θα φτάσει σε πολλές ακόμη γενιές.

Ευχαριστούμε Fred.