Παραμονή Χριστουγέννων. Ηλιόλουστη δεκεμβριάτικη Τετάρτη. Ολίγη κίνηση στους δρόμους, εξωφρενική κίνηση «στα τυριά» στο σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, νυχάδικα, εσωρουχάδικα τίγκα. Όσοι δε μελαγχόλησαν, ξαμολήθηκαν. Περπατάω, ο ήλιος καίει το πρόσωπό μου, τα τρίγωνα των πιτσιρικιών ακούγονται έξω από την κάβα, οι κόρνες και οι γιορτινές χριστοπαναγίες δίνουν και παίρνουν.

Το παραμύθι λέει ότι πριν κάποιες χιλιάδες χρόνια, γεννήθηκε στη Βηθλεέμ ένα μωράκι μουσάτο και καλοκάγαθο που θα έφερνε την ευτυχία στον κόσμο. Ή θα προσπαθούσε τελοσπάντων. Τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως προγραμματίστηκαν αλλά και τι πειράζει; The little Jesus became a super star. Έχε το κατά νου αυτό και σταμάτα να είσαι τόσο απαιτητικός απ’τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Σταμάτα να μελαγχολείς γιατί δεν κατάφερες να είσαι όσο όμορφος ήθελες, όσο λαμπερός περίμενες, γιατί δε βρήκες τον «έρωτα» για να κάνετε φιλιά και αγκαλιές κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, γιατί οι φίλοι σου αντίστοιχα τον βρήκαν και εσύ νιώθεις μόνος κι έρημος τυλιγμένος με τις πολύχρωμες γιρλάντες σου.

Ανήμερα Χριστούγεννα. Λίγα τετράγωνα πιο κάτω, υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στους δρόμους, που τρώνε σε συσσίτια του δήμου, που έχουν χάσει την οικογένειά τους. Άνθρωποι που έχουν καρκίνο, άνθρωποι καθισμένοι σε μια αναπηρική καρέκλα, άνθρωποι που έχει ξεχάσει ο little Jesus την ύπαρξή τους. Κι αυτοί είναι πολύ πιο χαμογελαστοί και αισιόδοξοι από σένα κι από μένα. Δες το αλλιώς αυτά τα Χριστούγεννα.

(Kolaz boosting VOL2)